ENO

O DRUŠTVU ZA ENO GLASBO

V brisanju meja med različnimi pristopi do glasbenega ustvarjanja Društvo za ENO glasbo v letu 2023 praznuje polnoletnost. Vseskozi se zavzema za pestrost glasbene ponudbe, enakopravnost glasbenih žanrov v Sloveniji, akustično ekologijo in pošteno ekonomijo ustvarjalcev.

Godalkanje
Godalkanje je na področju folk violine ena najbolj cenjenih izobraževalnih iniciativ v Evropi. Na našo pobudo so se realizirale konference vplivnih evropskih pedagogov folk violine (www.fiddle-gateway.eu). Zaključki so bili predstavljeni na več mednarodnih konferencah ESTA, Evropskega združenja učiteljev godal.

Za narodov blagor
Žlahtna srečanja z organizacijo uličnih nastopov, ciklov koncertov Pr’ Goslač’ in s Fiddle Gang Jam glasbo približujejo občinstvu. Društvo je organiziralo koncerte slovenskih glasbenikov v osmih državah – k sodelovanju je privabilo spoštovane glasbenike in pedagoge iz vse Evrope. Ponuja pa tudi Zvokovanje – šolo oblikovanja zvoka.

Splet in svet
Salon za ENO glasbo je na YouTube kanalu @SalonZaENOglasbo aktivistično izdal približno 300 spletnih videov. Snemanja so potekala v prisotnosti občinstva in akustike prostora. Kanal je dosegel mednarodno prepoznavnost, društvo pa ne miruje niti ob predlogih avtorske zakonodaje in preučevanju urbanega zvočnega onesnaževanja.

Od leta 2022 delujemo v prostorih Mestne občine Ljubljana v Savskem naselju, nadaljujemo s praksami prostovoljstva, eksperimentov na področju glasbene produkcije in hodimo po vrvi, vpeti med raznovrstne ekonomske realnosti.
Za zdaj nam veter v laseh prija.

 


Društvo za ENO glasbo ima dolgoletno priznani status delovanja v javnem interesu. Podprete ga lahko z donacijo dela dohodnine, tako da izpolnjeni obrazec oddate na vašem finančnem uradu ali še enostavneje prek E-davkov izpolnite obrazec Doh-Don.


This entry was posted in ENO. Bookmark the permalink.